Henrik Petersen

Henrik är en av Gislaved Folies materialutvecklare, doktorerad i mjukgjord PVC och kan, om han vill, titulera sig som Doktor Henrik Petersen. Han är en självutnämnd nörd som gillar att gräva djupt i saker för att skaffa sig så mycket förståelse som möjligt för det han gör och ser. Förutom att vara noggrann och nyfiken av sig, är han även en candy crush mästare, ljudboksfanatiker och en (enligt övriga familjemedlemmar) mästerkock. Dock går inte taktkänslan helt i takt med musiken.

Att jobba som Materialutvecklare
innebär att man är den som gör (formulerar) recepten till materialen innan de blir till folie. Det finns många utmaningar i yrket vilket triggar och stimulerar Henrik i hans arbetsvardag. Utmaningar kan vara problemlösning, utveckling och kundanpassning samt omvärldssanpassning. I grund och botten så sitter vi på recepten och går in så djupt vi kan och ändrar, lägger till, tar ifrån, skapar nytt.” PVC industrin har lite fler ögon på sig och bör därför tänka mer på jordens naturresurser. Man sitter aldrig utan jobb vilket är roligt säger Henrik med ett leende.

Henrik trivs bra på Gislaved Folie
, mycket beror på stimulansen i arbetet och alla kollegor. Att få följa med längs hela processen från grunden med formler, provkörningar, förändringar, till färdig produkt till kund är en intressant resa som kan ta många vändor. En bra kollega är nyfiken och vågar diskutera.  

Mat och resor är en stor del av Henriks liv.
Hans fru kommer från Grekland vilket för oss in på inhemsk mat som lockar Henrik. På hans ”bucket list” finns bland annat att åka till Japan för att äta Sushi och smaka på så mycket inhemsk mat som möjligt. Resa är ett intresse, behöver inte vara längre resor utan snarare utflykter, oftast brukar familjen försöka hitta något som är lite annorlunda.

Under 2021 flyttade en hundvalp
hem till familjen, en bichon havanais, men för att komma ihåg rasen säger Henrik Dijon Bearnaise.Som superhjälte hade Henrik velat vara en Filantrop, att hjälpa och stötta där det verkligen behövs.