Gislaved och vår region

Gislaved Folie ligger i Gislaved, i västra Småland. En ort som för utomstående kanske mest förknippas med däck, men den produktionen upphörde år 2002. Gislaved har cirka drygt 10.000 invånare och är centralort i kommunen.

Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid, antingen i föreningsregi eller på egen hand. De mest tongivande idrottsföreningarna i området är verksamma inom handboll, fotboll, simning, orientering/skidor/multisport. I kommunen ligger Isaberg fritidsområde som erbjuder utförsåkning, mountainbiking, golf och fiske. Här är det nära till skog, mark och sjöar. Gislaved och närområdet är Sveriges mest företagstäta när det gäller företag i eller med kopplingar till plastbranschen. Som en del av Gnosjöregionen finns här en stark entreprenörsanda och många innovativa företag i olika branscher. Det gör att här ofta finns möjlighet till arbete även för medflyttande.

Här finns varierande boendeformer. Lägenhet eller villa i ”stan” eller i ett hus ”på landet”? Oavsett vilket är restiden till arbetet i regel kort. Här finns väl utbyggd barnomsorg och skola. Skulle du längta till storstaden så når du exempelvis Jönköping, Borås, Halmstad och Växjö på cirka en timme.

Se länkarna nedan för mer information:

Living Gislaved
Gislaveds kommun
Gislaveds Näringsliv