Bengt-Göran Kjeller

Bengt-Göran, eller kort och gott B-G, är Produktionsledare på Gislaved Folie. Han ansvarar för personal, maskin och kvalitet. B-G trivs bra både på jobbet och hemma i traktorn eller på fyrhjulingen i skogen. Han är inte kräsen med mat, men gillar inte att smaka på konstiga grejer i onödan. Men att vara utan Kaffe, det går helt enkelt inte!

B-G har arbetat på Gislaved Folie sedan augusti 1998, han började på Centraluppvägningen för att sedan beta av olika skift, maskiner och arbetsuppgifter. Erfarenheten från att ha arbetat på prägelmaskinen, CU (centraluppvägningen), blandare på ett par av kalandrarna, på godsmottagningen och som produktionstekniker gav honom bra grundkunskaper i sin nuvarande roll som produktionsledare. Tack vare sin nyfikenhet och vilja att lära sig har han en stor förståelse för om vad och hur man gör och vad man behöver kunna på de olika maskinerna.

Som produktionsledare fungerar man som en länk mellan olika personer och olika funktioner i organisationen. Det gäller att ha rätt antal personer på rätt plats och vid rätt tillfälle. Att informera, planera och bygga lag som trivs och jobbar bra ihop. Om man ska få en bra arbetsplats är humor och samarbete viktigt enligt B-G. Att klara av sådant som man inte trodde skulle gå är en stark motivation.

B-G har ett mindeset att man inte kan säga att det inte går, utan att man ska säga att det inte gick. ”Då har man ju i alla fall provat”. Hans far lärde honom, på gott och ont, att vara envis. ”Min fru har lärt mig otroligt mycket i mitt liv, hon är min totala motpol i allt. Jag är ivrig och hon är lugn.”
Om B-G fick välja att vara någon annan för en dag, ja då vill han vara Luke Skywalker.