Diana Topor

Diana hittar vi i tryckhallen, hon är en av dem som lackerar och sätter tryck på våra vackra folier. Diana ser sig själv som envis, strukturerad och viljestark. När hon inte är på jobbet finns hon på lite olika ställen, ibland i trädgården eller på gymmet, bland vänner och familj men även i soffan med filt och en bra bok. Diana älskar havet men trivs ändå bäst hemma bland rutiner.

Arbetet i tryckhallen innebär ett stort ansvar för produktens utseende och utförande. I tryckhallen får folien sin färg, mönster och lack. Utvecklingen från en folie utan tryck som bearbetas till en folie med trämönster eller marmormönster är en otrolig process. Diana vill köra maskin och lägger ganska stora krav på sig. Hon tror att om man trivs bra på arbetsplatsen och vill lära sig arbetet så blir det lättare. ”Man är mer på jobbet än hemma under en vecka, därför är trivseln väldigt viktig” säger Diana.

Diana trivs väldigt bra på sin arbetsplats, mycket på grund av kollegorna och bra chefer, men främst för att hon är i utvecklingsstadier där hon får lära sig mycket, vilket hon tycker är roligt. ”Jag kom tillbaka till Gislaved Folie efter ett år på en annan arbetsplats”, det säger en del om vad Diana tycker om sin arbetsplats.

Superkrafter behöver hon inga, enligt Diana finns det inget som hon inte kan lära sig eller utföra, ”allt går om man bara vill och kämpar för det”. Men så finns det saker som man inte vill göra eller vill lära sig, ”jag kan, men vill inte, då får någon annan göra det” säger Diana med ett skratt. Något som hon verkligen vill göra är att se norrsken. Vilket inte heller är en omöjlighet för henne.